Снимкa: BMW

Компанията BMW представи новото поколение на кросоувъра X5 на закрито мероприятие в Спартенбърг (САЩ). Премиерата на автомобила през публика ще се състои в началото на есента, а стартът на продажбите е планиран за ноември.

На външен вид четвъртата генерация на BMW X5 може да бъде разпозната по големите "ноздри" на решетката на радиатора. Променени са и пропорциите на кросоувъра, който е пораснал на размери. Дължината е 4922 мм (с 36 мм повече от досега). Широчината е увеличена с 66 мм, а височината – с 19 мм. Разстоянието между двете оси достига 2975 мм (+42 мм).

Дизайнът на интериора е в новия стил на марката, като той ще бъде използван и при бъдещия всъдеходен флагман на марката – X7. Големият мултимедиен дисплей е стикован с цифровия приборен панел, почти както при Mercedes-Benz. Блокът на климатичната система е поставен отгоре, а този на мултимедията – отдолу. Като опция ще се предлагат "стъклен" селектор на автоматичната скоростна кутия и шайба на мултимедийната система.

Багажникът вече е по-малък – 645 литра в нормално състояние и 1860 литра при свалени задни седалки. Багажникът разполата с нова електрическа система, която предлага по-добра функционалност при подреждането на товара в него.

Още снимки и информация вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase