Снимка: Alfa Romeo

Италианският производител Alfa Romeo може да разшири гамата си с няколко нови версии на модела Giulia, както и с пукането на нов SUV през юни тази година.

Очакванията са компанията съвсем скоро официално да потвърди две нови версии на Giulia, които ще се казват GTV и Sprint. Според изданието Autocar, модификациите ще бъдат налични както с 3, така и с 5 врати.

Очаква се инженерите на Alfa Romeo да поставят на тези машини система ERS, подобна на HY-KERS, използвана в суперколата LaFerrari.

Производителят разработва и нови хибридни версии на двата познати двигателя - 2.0-литровия с 276 к.с., използван само в Giulia, и 2,9-литровия с 510 к.с., поставян на Giulia Quadrifoglio и на SUV-модела Stelvio. С използването на новата технология мощността на агрегатите ще нарасне съответно до 345 к.с. и 641 к.с.

Що се отнася до предполагаемия нов SUV, от Alfa Romeo смятат, че той би бил ключов за утвърждаването на марката в САЩ. Моделът най-вероятно би бил по-голям от Stelvio, но ще бъде изграден на същата база.

Официалното обявяване на бъдещите планове на марката ще стане на 1 юни, когато коннцернът FCA организира специално събитие на пистата в Балоко. Освен по-нататъшната стратегия на Alfa Romeo, ще бъдат обявени и решенията за разширяване на гамата на Jeep, Dodge, Chrysler, Fiat, Maserati и Abarth.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Коментари Напиши коментар

9

RedZone

преди 9 месеца

Който не е карал Алфа Ромео,все едно не е живял!!!!!!!!!

8

147

преди 9 месеца

Вурстел феновете да си палят немските талиги и да ги бракуват, че вече не се диша от тези TDI-та.

7

българина

преди 9 месеца

който не е карал алфи 17 г нищо не знае...... за това безплатен съвет, кефа е голям от сервиз до сервиз, което понякога е 30 мин! предпочитам 30 000 км без нито една повреда с по малко кеф но по евтино и спокойно, куче от италия не бих си взел, не кола, ни немска ни италянска. всеизвестни мърлячи са, сменят масло като изгори старото и доливат и така я продават с оригиналния филтър.... преди да пуснат тази новата журналисти караха тест, почти нищо не работеше по таблото. италянците приключиха...