Снимка: Lancia
fallback

Легендарната италианска марка Lancia най-вероятно ще излезе на пазара в близко бъдеще, прогнозират медиите на Апенините, като цитират анонимни източници от FCA.

Някогашната рали сила днес е със затихващи функции и присъства само на италианския пазар, при това само с един модел.

А слуховете, че FCA ще търси нов собственик на Lancia възкръснаха, след като Серджо Маркионе обяви, че най-важното нещо за FIAT Chrysler са печалбите, а не загубите. Предполага се, че още на 1 юни, за когато има насрочена "стратегическа среща" на босовете на FCA, ще бъде потвърдено, че компанията ще търси нов собственик за Lancia.

Това обаче ни води към друг, още по-интересен въпрос: Кой би имал интерес за купи Lancia?

Сега марката продава само субкомпактния Ypsilon, който е пряко свързан с FIAT 500 и се произвежда в Полша. От години насам Lancia работи на загуба, като продажбите на Ypsilon за 2017 година едва успяха да прехвърлят 60 000 бройки. Прогнозите на FCA за 2018 са за 52 000 продадени Ypsilon.

Според анализаторите на италианската автомобилна индустрия, вариантите пред Lancia са три.

Първият е шефовете на FCA да оставят Lancia да умре, ако не се намери купувач. Вторият е много по-оптимистичен – възможно е Lancia да стане марката за електромобили на FCA. И на трето място, ако се намери купувач, то той ще е от групата на най-големите в индустрията: Volkswagen, Toyota или Renault-Nissan, като не е изключено поне две китайски компании също да поискат марката с богата история.

Но покупката на Lancia ще изисква последваща сериозна инвестиция в нови модели, тъй като сега гамата на легендата е срамно скромна.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Лизан Сервиииз

преди 6 години

Дупето и физиономията на Алфа 146 не може да бъде надмината..това са вече 20 години. Италия прави модерни купета но все още не може да пипне добре електрониката и двигателя....

8

batmiti

преди 6 години

Маркионе уби Ланчия за сметка на Алфа.Срамота

7

Анонимен

преди 6 години

Как пък Фиат са номер 1 в Европа.. лъжа е това.

fallback