Общ преглед
Популярното издание RepairPal.com състави класация за най-евтините за поддръжка автомобили, предлагани на пазара в САЩ. Идеята е да се покаже на собствениците приблизително колко ще им струва годишното обслужване на дадени модели. В него влизат смяна на масло и филтри, както и ремонтите, причинени от износването на накладки, ремъци и акумулатор.

Според създадения от RepairPal.com индекс, най-изгодно като ремонти и обслужване излиза Toyota Corolla. При нея средната сума, която собственикът отделя годишно, е 341 щатски долара. На обратния полюс е спортното купе Porsche Cayman, при което средната годишна сума е 2370 долара.

Изхождайки от тази информация, изданието направи списък по класове на най-евтините модели като обслужване и поддръжка, предлагани на американския пазар. В него са включени показателят на индекса за ремонти, както и прогнозируемата парична оценка.

Показаните цифри са основани на заявената стойност на резервните части и човешкия труд за самата дейност. За изследването е използвана голяма мрежа от сертифицирани сервизи и автосалони на официални дилърства.

Повече подобни новини четете в Automedia. 

Коментари Напиши коментар

37

Shark

преди 1 година

И КАКВО НИ КАСАЕ НАС ТОВА?

36

sra

преди 1 година

До Анонимен

Нищо не сменяш ако си баба от Италия която ходи 2 пъти в месеца до магазина с тая тесла. Все пак, теслата и тя има окачване и спирачки.

35

Анонимен

преди 1 година

Най - евтина е Тесла , няма масло , филтри , ремък. Батериите са с 8 години гаранция. До 8ма година нищо не сменяш.