Снимкa: Mini

Британската марка Mini показа на автомобилния салон в Ню Йорк "приключенска" версия на хибрида Mini Countryman с приставката Panamericana в името. В основата на модела, който е ориентиран за дълги пътувания в пресечена месност, е първият плъг-ин хибрид на бранда - Mini Cooper SE Countryman All4.

Новият Mini Countryman Panamericana се отличава от стандартния кросоувър основно по външен вид. Автомобилът е оборудван с два допълнителни фара отпред и голям багажник на покрива, в който е поместено резервното колело.

От компанията обявиха, че след края на автосалона в Ню Йорк хибридът ще се отправи към Южна Америка, за да покори остров Огнена Земя. Британците искат да демонстрират надежността на автомобила, поради което той ще трябва да измине 25 750 км.

Хибридната система на модела, която е способна да развива максимална мощност от 221 коня, е съчетана с литиево-йонни батерии. Само на ток автомобилът може да измине до 50 км. В компанията са убедени, че Countryman Panamericana ще се справи с голямото пътешествие, което може да бъде следено на страницата на Mini в социалната мрежа Instagram.

Още снимки за новия модел на Mini вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase