Снимкa: Mazda
fallback

Въпреки че японската компания Mazda обнови кросоувъра CX-3 през миналата година, на автомобилния салон в Ню Йорк дебютира леко усъвършенствана версия на модела. Той вече е малко по-мощен, по-екологичен и по-комфортен.

Фейслифтът на Mazda CX-3 е оборудван със същия 4-цилиндров бензинов двигател Skyactiv-G с обем от 2 литра, но мощността му е увеличена с 2 конски сили - от 146 до 148. Заедно с това максималният въртящ момент е вече 201 Нм срещу 198 Нм досега.

По думите на представителите на бранда, заедно с лекото увеличение на мощността, двигателят изразходва по-малко гориво. За съжаление, компанията не разкри конкретни цифри.

В компактния кросоувър също така леко е променен дизайна на екстериора, като например това, че ламелите на радиаторната решетка вече не са отделни, а са групирани по две.

Най-сериозни изменения има в салона на обновената Mazda CX-3, който вече може да се похвали с по-качествени материали. Все още не се знае колко ще струва фейслифтът на модела, но кросоувърът трябва да се появи на световните пазари до края на есента.

Още снимки може да видите в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Дано..

преди 6 години

Дано са подсилили и спирачките, че тези 2 нови расови жребци трудно се удържат! Споменахте с колко милилитра на 1000 двигателят е станал по-икономичен?

4

Анонимен

преди 6 години

голяма мощ, голямо нещо!!!

3

Анонимен

преди 6 години

До 2, Ти нормален ли си къв си :DТия мазди са добре само на външен вид и ако е безплатен. И вътре в колата става като в самолет при скорост над 100 км/ч , по телефона трудно говориш...

fallback