Снимкa: Nissan

Японският производител Nissan използва автосалона в Ню Йорк, за да представи новото поколение на седана си Altima. Моделът е сменил платформата, получил е бензинов двигател с променлива степен на сгъстяване от Infiniti QX50 и система за полуавтономно движение.

В сравнение с предшественика си, който се произвежда от 2012 г., новата Altima е с по-големи размери. Увеличението на дължината е с 25 мм, на широчината – с 23 мм, а на междуосието – с 48 мм. Единствено височината е намаляла – с 28 мм.

За първи път в историята си модела се предлага със система задвижване на четирите колела. Тя може да прехвърля до 100% от максималният въртящ момент на задните колела или да го разпределя 50:50 между двете оси. Тази трансмисия се предлага като опция за версията с 2,5-литров мотор със 190 к.с. (досега той беше със 182 к.с..).

Машините със задвижване на четирите колела са оборудвани и с електронна имитация на предния диференциал.

Освен 2,5-литровия двигател, новият Nissan Altima се предлага и с 2,0-литров агрегат с 4 цилиндъра и директно впръскване на горивото. Този мотор е с променлива степен на сгъстяване (до 14:1), като дебютиа при новото поколение на Infiniti QX50. Там мощността му е 272 к.с., но при седана на Nissan тя е намалена на 252 к.с. и 370 Нм.

Още информация и снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase