fallback

След като Германия даде зелена светлина в големите градове да се спират от движение старите дизелови автомобили, очакванията са те да залеят пазара в Източна Европа, коментират експерти.

Дотук се стигна след поредната мярка на германското правителство в борбата с мръсния въздух. Общините вече имат право да отказват да регистрират дизелови автомобили.

Oще по темата
Обичайно всяко нещо, което излиза от употреба в страните от Централна и Западна Европа трайно се настанява в страните от бившия източен блок.

Нежеланият дизел в Германия е добре дошъл у нас заради евтините данъци и невъзможността да не премине задължителния годишен технически преглед, съобщава Bulgaria ON AIR.

Старите дизелови автомобили в Германия са на средна възраст между 7 и 14 години. В България тази граница е над 20 години.

Вижте още по темата във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

дизело-горящ

преди 6 години

И мен ме оплакаха жив през 2007г, като си купих дизел ХДИ(френски) на 4г тогава. Сега 2018та върви както и тогава и пали като бензинова. Вече сме я карали ок.180000км, в т.число дъщеря ми. Никога не съм наливал корабна/тракторна/друг вид ефтина нафта. Всяка година е веднъж в сервиз/ оглед и решение кое е за смяна. Правиха и 2 смени ангренажен комплект. За мен е по-евтина профилактиката на една кола, а не ремонт като спре..но хора с разни доходи и съответни идеи...

113

Вангу

преди 6 години

В България да се забрани писането под статии всякакви.Който му се иска да пише само във фейса.Простотията и тъпотията на троловете граници няма тука...

112

от филма за Пурко

преди 6 години

- Идаааааааааат!

fallback