Снимка: Audi

Компанията Audi подготвя две нови версии на кросоувъра Q2, като първата от тях ще бъде готова още до средата 2018 г., съобщава Indians Auto Blog.

Първо  ще излезе удълженият вариант на модела – Audi A2 L, който ще бъде предназначен за пазара в Китай. Кросоувърът ще получи само бензинови турбомотори – 1,0 TSI (116 к.с.), 1,4 TSI (150 к.с.) и 2,0 TSI (290 к.с.). Моторите ще се съчетават с 6-степенна механична и 7-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя.

Производството на удълженото Q2 L в Китай вече стартира, а в Audi вече работят и по електрическа модификация на модела. В компанията са наясно, че най-големият пазар в света постепенно се отказва от бензинови и дизелови автомобили, като те ще бъдат последвани и от хибридите.

За целта се подговя версията Audi Q2 E-Tron. В Китай тя ще бъде изградена на удължената модификация (L), докато на други пазари за основа ще се използва стандартния кросоувър. Пробегът на модела с едно зареждане ще е около 500 км, което ще му позволи за се конкурира с Model X.

Засега не е ясно дали електромобилът ще поучи фирмената система за задвижване на четирите колела Audi Quattro AWD.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase