Снимка: BMW
fallback

Никак не е изключено в близко бъдеще Mini да се превърне в марка, която ще произвежда само електромобили, но решението за това ще се вземе в началото на следващото десетилетие.

Шефовете на марката и техните босове от BMW Group ще изкачат да видят как ще мине лансирането на електрическото Mini, планирано за 2019 г., обяви Томас Фелбермайр, вицепрезидент на Mini Америка.

Новият модел Mini EV, който е базиран на концепта Mini Electric, показан през септември във Франкфурт, ще се присъедини към вече продавания plug-in хибрид Countryman.

Ако пазарите приемат добре Mini EV, това ще даде началото на бързо електрифициране на гамата на марката, твърди AutoMedia.bg.

Фелбермайр потвърди, че продажбите на хибридния Countryman вървят добре, като в Щатите дори се чака за доставката на този автомобил.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Мишо

преди 6 години

Женска играчка

15

Българина

преди 6 години

Кола с батерия при днешното ниво на технология е като резачка за дърва на батерия в сибир...... Пробег от300 км в днешно време е все есни часовника да ти работи до обяд, а после да му сменяш батерията.. Сбъркана технология изначало

14

Анонимен

преди 6 години

В технологично отношени ел.автомобилите са дълеч от съвършенството. За производството на батерии се изхвърля в атмосверата милиони куб.метри отрова. А помислиха ли за рециклирането на тези батерии и колко отрови ще се изхвърлят в атмосверата? Едвали някой печалбарин ще седне да мисли. Не е ли поважно да направиме милионите пък после ще седнеме да мислиме? Но когато седнат да мислят ще бъде късно както стана късно за петролните продукти. Капиталиста първо се о..сира а после се чуди как се е оср.л

fallback