Архив: Булфото
fallback

Тримесечни винетки за леките автомобили се въвеждат от 1 януари 2018 г. Това предвиждат промени в Закона за пътищата, внесени от регионалното министерство.

Те ще струват 54 лв. или 28 евро. Цената е определена на база на пропорционалността за намаляваща стойност с увеличаване на срока на валидност.

Еднодневната винетка за пътните превозни средства над 3,5 тона пък се вдига на 23 лв. Измененията се налагат заради европейско изискване дневната винетка да е еднаква за всички категории.

Очаква се новите цени да доведат до повишаване на приходите от такси, събирани от АПИ, с близо 2,8 млн. лв. и съответно до подобряване на пътната инфраструктура.

Годишните винетки ще имат срок на действие от датата на купуването им, а не както досега - за календарна година, съобщава "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 12Три пъти в годината хвърлям в сервиза по 500 лв. за ремонт на предницата на автомобилаАми смени Аудито с кола и няма да имаш такива разходи.

28

потребител

преди 6 години

не мга да разбера какво точно очаквате - да има страхотни пътища и да са без пари ли? Това го има само в Куба, Северна корея и арабския свят - никой не ви спира да ходите там. Не знам само дали коли ще може да си закупите, но пък магистралите ще са ви без пари :)Ако си мислите, че хората в западна европа взимат огромни заплати не е точно така, някой вземат но са на високи позиции. Основната част от народа е на по 800 евра, а цените са им малко по сериозни от тук така че ... си избирайте.

27

Анонимен

преди 6 години

Да тук 27 коментара. Значи народа си харесва и винетките и цените.Извод - пра си е Б . Б за електората казано преди години, прав си е проф. Ива Христов и прав си е и проф. Рашидов. Народът си пие кафето....

fallback