Снимка: Volkswagen
fallback

Новото поколение на Volkswagen Beetle ще се предлага в електрическа модификация, обяви шефът на германския авточобилен производител Херберт Дийс пред Autocar. Той все пак уточни, че все още не е взето решение кога ще се появи подобен модел на пазара.

"Ако искаме да направим Beetle електрически, то резултатът ще е много по-добър от всички съвременни модели на ток. Подобен автомобил ще бъде близко до своята богата история, като най-вероятно ще получи задвижване на задните колела", обясни Дийс.

Бъдещият модел на ток ще бъде изграден на модулната платформа MEB, използвана за всички електрически модели на Volkswagen. Плановете на компанията предвиждат тя да бъде използвана за не по-малко от 15 нови електромобила, някои от които вече бяха показани като концептуални модели.

Сегашният Beetle представлява продължение на оригиналния модел, който се произвежда през периода 1938-2003 г. и е най-популярният автомобил на Volkswagen в историята. Той бе реанимиран на два пъти - през 1998 и през 2011 г., като последната генерация все още се произвежда.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

petarziz

преди 6 години

като казахте волкцваген та се сетих че другата седмица трябваше да ида до Перник по работа благодаря ви за подсещането

6

( '_' )

преди 6 години

2025 = караш кола+черпиш ток- нямаш АЕЦ =купуваш -EU,USA ток = васал

5

Бай Иван

преди 6 години

От Фолксваген по велики няма

fallback