Снимка: архив, Reuters
fallback

Британската компания Indigo направи класация на най-популярните модели автомобили в отделните държави. Резултатът от проучването бе показан на карта на света, след като експертите са изследвали статистиката на продажбите в посочените страни.

С най-много първи места в отделни държави и пикапът Toyota Hilux – 25. На втора позиция се нарежда Volkswagen Golf – с 8, а на трета е Toyota Highlander със 7. При марките убедителен лидер е Toyota, чиито модели са най-популярни в 54 страни от цял свят.

Според информацията на Indigo, в България най-търсена е Dacia Dokker. Любопитното е, че модели на румънския производител са лидери и на още няколко пазара в Европа. В Румъния и Молдова №1 е Logan, който се продава и под марката Renault, а в Испания – Sandero.

На най-големия пазар в света – този в Китай, с най-много продажби може да се похвали местният Wuling Hongguang. В САЩ очаквано №1 е Ford F-150, в Германия водил VW Golf, а във Франция – Renault Clio.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Баце

преди 6 години

Ако имам бюджет от 25 бона за кола , бих си купил нова Дачия. Наскоро познат си купи за толкова 5 годишен дизелов форд от германия и сега бере ядове с турбото и се чуди колко ли ще му излезе цялата работа и докога ще кара след това.

14

Милен

преди 6 години

Не споря, че Дачиите макар и грозни и дървени са практично. Аз обаче съм доста наплашен от катастрофа, която преживях като пътник и никога не бих си купил такъв подвижен ковчег. Погледнете резултатите от краш тестовете и ще разберете какво имам предвид... Не ме разбирайте погрешно, не бих си купил БМВ примерно но кола среден клас Опел, VW, Ford или нещо от този тип е пъти по добре от тези румънски катафалки.

13

42

преди 6 години

До 11Никой не си купува Лада, защото българинът предпочита *** в лъскава опаковка. Най- важно е лустрото.

fallback