Снимка: Autoreview
fallback

Видео с изпитанията на нов руски седан бе публикувано в YouTube. Машината е част от проекта "Кортеж", който трябва да създаде цяло семейство автомобили, предназначени за управляващите държавата и обслужващите ги служби.

Тестовете се провеждат на полигона на НАМИ (Националния научно-изследователски автомобилен институт), който е главен организатор на проекта. Освен луксозния седан, руснаците работят и върху представителна лимузина, миниван и кросоувър.

Във видеото се посочват и характеристиките на тестваната кола. Тя ще получи V8 двигател, развиващ мощност от 650 к.с. Моторът ще работи в комбинация с 9-степенна автоматична трансмисия. За президенската лимузина е предвиден V12 агрегат с 850 к.с., а за спомагателните коли от проекта "Кортеж" – 2,0-литров двигател с 4 цилиндъра, развиващ около 250 к.с.

Известно е, че всички автомобили ще бъдат изградени на една и съща платформа. За разработката на двигателите и трансмисиите руснаците получават помощ от компанията Porsche. Машините ще се произвеждат под марката Aurus, като това ще става в Уляновския автомобилен завод (УАЗ).

Видео с изпитанията на седана на Путин вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Пореден провал

преди 6 години

Руснаците пак се опитват да подражават на американците ;)Но това е поредният им провал, защото само с подражание не стават тия неща...Русия не може да прави нищо свястно, да вземе да си поръча едни добри коли на доказан производител и толкова!А те подражават на Америка!Америка е богата и велика държава, а Русия е в блатото... няма място за сравнения.

62

123

преди 6 години

А дали не и е паднала задницата вече. И като гледам радиусът и на завой. Абе руска работа. Не могат за толкова години една кола да направят, а ресурси имат повече от почти всички автомобилни държави взети заедно. Направо е покъртително като се замислиш.

61

Анонимен

преди 6 години

До АнонименДо 32Писаното от теб говори единствено как би се чувствал лично ти. Нищо повече. Не съди за другите хора по себеси, сам се издаваш.

fallback