Снимка: Tesla
fallback

Президентът на Русия Владимир Путин призна, че с удоволствие би карал електромобил на Tesla. Държавният глава стори това рамките на форума "Русия енергийна седмица".

"Разбира се, че мога да си се представя като собственик на Tesla. Задължително обаче ще го декларирам, защото има много хора, които внимателно следят за мото материално благосъстояние", коментира руският президент.

Путин допълни, че по пътищата на Русия вече не се движат каруци и танкове, както мнозина смятат, така че е напълно логично да се търси най-доброто, което се предлага на пазара. Президентът коментира и намеренията на местните компании да пуснат свои електрически модели.

"Нашите производители мечтаят да произвеждат електромобили и вече са ми показвали такива. Запознат съм и с американските, и с японските машини, като съм карал някои от тях. Лично на мен те много ми харесват – те са модерни, бързи и екологично чисти", допълни държавният глава на Русия.

В Русия сериозно планират да предложат свои електрически модели. Две компании вече разработват такива превозни средства, като те трябва да бъдат готови до следващото лято, когато страната ще бъде домакин на световното първенство по футбол.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 6 години

Kato sprat da me4tayat, velikite rusnaci I proizvedat ruski elektri4esko avtomobil ,neka Putin si go kupi.Zasto mu e Tesla ot "zagnivastiya "zapad?

26

Анонимен

преди 6 години

Ама Мъск дали ше иска да я продаде?:-)

25

анонимен

преди 6 години

Всичко за електро автомобилите е реклама и лъжа.Тировете,самолетите, тракторите как ги виждате да са на елток от акумулатори.За да произведеш акумулатор замърсяването на въздуха от оловото и преработката на старите акумулатори е по голямо от това на дизела.А тецовете ако са на въглища колко е тяхното замърсяване за тока които зареждаш акумолатора.И това да караш автомобила на фарове също се отразява на разхода на гориво.Една група от платени некадърници нареждат това.

fallback