Снимка: Motor1

По време на автосалона в Токио, който се открива на 25 октомври, компанията Mazda ще покаже нов концептуален модел. Той ще представлява еволюция на прототипа RX Vision и ще бъде оборудван с роторен двигател, съобщава Motor1.

Изданието припомня, че през 2011 г. компанията показа концептуалния модел RX-8 Spirit R, но само в Япония. Тогава от Mazda обявиха, че спират експериментите с роторен двигател. Явно марката е променила това свое решение и няма намерение да се откаже от екзотичичния за съвременното автомобилостроене агрегат.

Според информация от компанията, новият концепт ще получи именно роторен мотор, който използва технологията SkyActive. Прототипът ще бъде почти готов за серийно производство, като това бе потвърдено и от Мацухиро Танаки, вицепрезидент на научно-изследователското бюро на Mazda в Европа.

"Новият ни концептуален модел демонстрира намерения на инженерния и дизайнерския и отдели да покажат, че подобен автомобил може да се превърне в реалност. Ние всички полагаме огрочни усилия, за да направим неговото производство напълно възможно”, коментира Танаки.

Топ-мениджърът допълни, че в случая Mazda няма намерение да търси помощта на други производители за намаляване на разходите както бе при разработката на MX-5, в която участва и FIAT. Компанията няма интерес от влизането в каквито и да е алианси или сдружения, и ще работи върху модела сама.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase