Снимка: MANN+HUMMEL
fallback

Компанията от германския град Людвигсбург - MANN+HUMMEL, започна тестове в реални условия на експериментална система за филтрация на автомобилите. Според специалистите, това ще помогне за намаляване на замърсяването в градовете.

Тестовият Volkswagen Passat, който компанията пусна по улиците на Щутгарт, е оборудван с 3 иновациони филтъра – за защита от прах (твърди частици), за защита на салона и за защита на спирачните дискове.

Първият се поставя на покрива на автомобила и спира твърдите частици, които се намират във въздуха. Проведената компютърна симулация показва, че с неговата помощ могат да бъдат неутрализирани практически всички вредни вещества, образувани при изгарянето на горивото. Сега предстои това да бъде проверено и на практика.

Филтърът в салона е с активен въглерод и изчиства въздуха от азотния оксид, както и от други вредни газове. В него е поставено специално защитно покритие от нановлакна, които защитава от твърди частици, прах и амоняк.

Третият филтър – този на спирачните дискове, се поставя до спирачките. Той задържа твърдите частици, които се появяват при честото спиране. Филтърът е универсален и може да се поставя на всякакви превозни средства, без да има значение каква е спирачната им система.

От компанията все още не коментират каква ще е цената на системата.

Повече подобни новини четете в Automedia

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Pipi

преди 6 години

Пълни глупости абе вие верно ни взехте за мезе те от горе ни тровят те тръгнали с коли да пречистват въздуха а гмо то и химията в яденето което ядем с водка ли ще го пречистите...

15

нострадамус

преди 6 години

след 100 г, ще има само електрически таксита без шофьори.коли няма да има никой, само музеите и колекционерите, но дори ите няма да карат. транспорта ще стане 100% автоматизиран, като на поточна линия.катастрофи няма да има.летящи коли след 100 г. НЯМА да има. както казва Мъск, при повреда такава кола ще падне на земята. ще са на електромагнитни възглавници, евентуално ще има вместо аутобани дълги вакуумни тунели за скоростни междуградски пътувания.летящите коли са след 200г -некст левъл шит

14

Анонимен

преди 6 години

Бъдещето е всеки сам в кола. Колата в повечето случаи няма да е лична, а под наем за кратко време. На сегашният масов градски транспорт ще се гледа, както сега гледаме на файтоните и каретите от миналото.

fallback