Снимка: AutoMedia.bg

Концернът Volkswagen се е върнал към идеята да създаване на субкомпактен кросоувър по мотивите на концерта Taigun, който бе показан още през 2008 г. Това съобщи изданието AutoBild, според което SUV-моделът ще излезе на пазара през 2020 г.

Концептът Taigun бе харесан от публиката, но ръководството на VW дълго време претегляше доводите "за" и "против" излизането му в серийно производство. В крайна сметка шефовете на Volkswagen прецениха, че направата на подобен модел ще излезе твърде скъпо и се отказаха от проекта.

Проблемът в случая бе, че се планираше Taigun да бъде изграден на базата на субкомпактния Volkswagen up!, който на свой ред използва собствена платформа. Голяма част от нейните компоненти не се поставят на други модели и това щеше да увеличи сериозно стойността на новия компактен SUV.

Големият интерес към достъпните като цена субкомпактни кросоувъри обаче е накарал ръководството на германската марка да промени решението си и така проектът е възроден. Серийната версия на модела ще получи ново име – T-Track, като дължината на автомобила няма да превишава 3,8 метра.

Още снимки и информация вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase