fallback

Тунингът - тоест опитите да направим автомобилите си малко по-различни от онова, което си е представял производителят - е стара страст. И едва ли някога ще изчезне, поне докато не изчезне и съвсем естественият стремеж на хората да изпъкват сред тълпата.

Но да изпъкваш сред другите невинаги е добре, както показва тази селекция на DT на деветте най-тъпи доработки по автомобилите.

Врати-ножици

Сами по себе си те са нещо интересно, когато са монтирани на италианска суперкола за половин милион долара. Неслучайно за пръв път се появяват тъкмо в такава - в прословутия концепт Alfa Romeo Carabo, представен на Парижкия автосалон през 1968.

Но онова, което стои ефектно върху Lamborghini, е просто нелепо в случаи като с този Ford Focus от миналото десетилетие. Ако имаш 1000 излишни долара, защо вместо това не ги инвестираш като първа вноска за кола, която не е Ford Focus, пита DT.

Гигантски спойлери

В състезателните автомобили спойлерите увеличават силата на притискане при високи скорости, осигурявайки по-добро сцепление. Но високи скорости не е 130 км/ч на магистралата със стария ви Passat.

Всъщност големият спойлер върху непистов автомобил изпълнява само една функция - помага безпогрешно да забелязваме кретените още отдалече.

Другите недомислени подобрения по колите вижте в Automedia.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Стоичков

преди 6 години

Футболна топка на задното стъкло също беше много модерно.

10

Хейтър Тролев

преди 6 години

Къде оставихте класики като :Пердета на задните стъклаЧерна винилова лента с надпис Turbo Racing на предния прозорецЛепенка с имената на производители на спирачни и други възли в колите.Родопско одеало назадната седалка...

9

Анонимен

преди 6 години

Що не пишете нещо за Лада?

fallback