Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

България няма достатъчно категорична позиция по въпроса, касаещ предприемането на мерки за ограничаване на автомобилите с двигатели с вътрешно горене. Това коментира председателят на Българската асоциация електрически превозни средства (БАЕПС) Камен Василев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му позицията на страната ни се изразява в представянето на данъчни облекчения за електромобили или безплатни паркоместа.

"Тези мерки обаче не са достатъчни, за да доведат до масово навлизане на електромобилите по начин, по който би се усетил от всички жители на града", отбеляза Василев. 

Сериозна стъпка в тази посока би било въвеждане на технически прегледи и контрол на техническото състояние на превозните средства, смята още експертът. 

Броят на електрическите превозни средства, регистрирани в България, достига едва 1000. В ЕС електромобилите заемат малко по-голям процент от целия флот, допълни още той.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

1

преди 6 години

ми според мен може постепенно да почнат да въвеждат изисквания и проверки за катализатор + евро норма. Освен това да променят данъка да е на база въглеводороди, а не както сега измислица на коне и години :)

22

Анонимен

преди 6 години

В България електромобилите ще бъдат спъвани до последно.Задвижваните с водород също.Все пак от къде Лукойл ще взима пари?От къде ще се пълнят дупките в бюджета на братска Русия ако задунайците не биват стригани чрез Лукойл?Все пак кражбите от България представляват една сериозна част от бюджета на братска Русия.Говорим за около 20 000 000 000 годишно!

21

Анонимен

преди 6 години

Вижте сега. Ако искате да карате дизелови коли, вдигате се, казвате, че няма да карате електрички. Всички спират да си плащат данъка на колата и винетка и изискват от правителството си, да предложи промяна ....Но чакай, какво говоря или по-точно на кого ? Българите не знаят, как да се борят за правата си. Дори си мисля, че и не искат. Само хрун-мрън, хрун-мрън, като стари баби.Та ние "нямам позиция".

fallback