Снимка: архив "Булфото"
fallback

142 автомобила са спипани в нарушение, шофирайки в аварийната лента на магистралите, през последните шест месеца. Това съобщиха от пресцентъра на полицията.

Трима от тях са засечени на магистрала "Тракия" в района на Пловдив. Те са санкционирани от "Пътна полиция".
На двама от тях са издадени актове за административно нарушение, а на третия - фиш.

Наказаният с фиш водач е бил засечен да разговаря по телефона и това била причината той да отбие в аварийната, уточниха от МВР.

Oще по темата
От "Пътна полиция" напомнят, че аварийната лента на аутобаните се използва за движение единствено от автомобилите със специален режим на движение - линейки, пожарни и колите на полицията, за да могат по-бързо да си проправят път в случай на инцидент.

Ползването й от други коли, както и спирането без основателна причина, е абсолютно недопустимо.

Днес трафикът по магистрала "Тракия" отново опъна нервите на шофьорите, тръгнали сутринта в посока към морето. Причината бе лека катастрофа, която предизвика сериозно задръстване.

До инцидента се е стигнало, след като автомобил с турска регистрация насига кола, която тегли лодка. От удара колата се преобръща, а лодката изхвърча в платното за насрещно движение, където се удря с форд, потвърдиха за Dnes.bg от МВР-Пловдив.

При инцидента има леко пострадали, на които е оказана първа помощ. Щетите са материални.

От МВР препоръчаха на шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки указанията на служителите на "Пътна полиция" .

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Хахахах

преди 6 години

Чак ми е смешно като чета такива неща. Лично съм звънял поне 5-6 пъти на 112 на Хемус като стане задръстване (а то често става точно заради тарикатите от аварийната) и питам защо няма един полицай, а онези започват: Ама на кой километър, ама има ли инцидент, ама не можем да им нареждаме къде да стоят... Питам линейка ако трябва да мине как ще стане? Амииии ще предадем на колегите... пробвал съм и да карам в аварийната със скоростта на колоната и да ги затапвам, а те и камиони ме застигат.

26

бидона

преди 6 години

Карам 120 и едно *** иде с около 150 и мига яко, ама на километър назад. Виждсм го - като ме стигне след минута, ще го пусна. Ама лекето мига ли мига. Нейсе наближи ме, дръпнах се и мина, без да му се налага да намаля. Таквиз са се навъдили напоследък.

25

Анонимен

преди 6 години

Общото чувство за безнаказаност, липса на желание за нормално поведение, комплексарски бабаитлък,провинциална материална амбиция! Той още Алеко го е описал, но кой да го чете! Те умират за свободата по пътя!!!

fallback