Снимкa: Evo

Премиерата на най-екстремното Porsche 911 в историята трябваше да се състои по време на автосалона във Франкфурт през септември. Компанията-производител обаче изненадващо реши да покаже автомобила на конференцията Xbox E3 - по време на презентацията на новата състезателна игра Forza Motorsport 7.

В разработката на спортото купе освен Porsche, участват компаниите Microsoft и Turn 10 Studio, които подписаха нов договор за сътрудничество помежду си. Той е за следващите 6 години. Всъщност на изложбата купето само бе показано, като подробности за него, както и техническите му характеристики, не бяха разкрити.

От снимките става ясно, че автомобилът е получил голямо аеродинамично "крило", както и напълно преработена предна част. Под капака би трябвало да е поставен 3,8-литров бензинов турбомотор, който ще развива поне 640 к.с. и 750 Нм въртящ момент.

Не е изключено двигателят да се окаже и по-мощен, или поне на такова мнение са медиите в Германия. Известно е, че купето е получило титанова изпускателна система, както и система за впръскване на вода в двигателя. За автомобила механична скоростна кутия няма да се предлага, той ще е достъпен единствено с трансмисия PDK.

Още снимки може да видите само в AutoMedia.bg

Коментари Напиши коментар

8

Щирлиц

преди 5 месеца

Къде остана екологията?Няма ли нещо електрическо,а?Тесла-месла,ммм?

Газ до ламарината,мирис на бензин и ..вредни емисии,ха-ха!

7

ееееех

преди 5 месеца

Поршето си е Порше.

6

Още инфо

преди 5 месеца

700 коня 750 н.м. 260000 евра общо 1000 бройки от септември 2017г. и вече разпродадено.