Снимкa: Citroen
fallback

Компанията Citroen предпочете да не изчаква началото на автосалона в Женева и представи концептуалния си модела C-Aircross, който ще бъде в основата на новия кросовър на марката. Дебютът на модела, който французите определят като "убиец на Nissan Juke", пред публика ще се състои на 7 март.

Концептуалният модел е направен в стила на новия Citroen C3, чиито продажби в Европа стартираха през 2016 г. Очаква се серийната версия на C-Aircross да не се отличава кой знае колко, но все пак най-вероятно стъкленият покрив и отварящите се една срещу друга врати ще отпаднат заради постигането на по-ниска цена.

Размерите на кросоувъра са дължина от 4150 мм, широчина – 1740 мм и височина - 1630 мм. Всъдеходният характер на автомобила се подчертава и от 18-цоловите джанти, както и от допълнителните защитни елементи по каросерията.

Изцяло в духа на новия C3 е дизайнът на предната част, където светодиодните дневни фарове са разположени в горната част на решетката на радиатора и са отделени от главните светлини. Задните светлини са с 3D-ефект.

За подобряване на аеродинамичните качества в долната част на вратите са поставени управляеми въздухозаборници.

Воланът на машината и основните органи на управление препращат към историческите модели на марката. Зад кормилото е поставен дисплей, на който се появяват показателите на системите на автомобила. На централния панел е разположен 12-инчов сензорен екран (с навигация и гласово управление), на който излиза различна информация.

Класическите външни огледала са заменени от две странични камери. За наблюдение на случващото се в пространството около автомобила отговаря допълнителна камера, поставена в задната част на спойлера на багажника. Има и втората камера в огледалото в салона, като тя не само регистрира случващото се наоколо, но и дава възможност само с едно натискане да се качват снимки или видеа в социалните мрежи.

Отсъствието на изпускателна система при показания прототип подсказва, че най-вероятно той ще бъде оборудван с електрически мотор. Серийната версия обаче ще разчита на стандартни бензинови и дизелови агрегати. Тя ще излезе на пазара през 2018 г., като ще замени сегашния C3 Picasso в гамата на Citroen.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Оня

преди 7 години

Ха ха Луи дю финес ще се превърти в гроба от тия смешки където ги пускат франсетата ве 😂

20

Анонимен

преди 7 години

Френски коли - удобни, красиви и много чупливи.

19

///

преди 7 години

Всъщност Джук-а е пълен ***,в малко по-старите модели на Нисан (примерно първата генерация на кашкай, патфайндър и т.н.) почеркът на Рено все още не си личеше и колите бяха здрави, в последните години обаче положението е УЖАСНО, проблеми бликат отвсякъде. Хората купуват Нисан и го продават преди да изтече гаранцията, защото не им се занимава със сервизи непрекъснато. А що се отнася до ситроена-не го знам, аз тая марка не я харесвам, ако ще е френска кола да е пежо, въпреки, че са един концерн

fallback