Снимка: Motor1

Американската компанния VLF Automotive представи на автомобилния салон в Детройт своя нов модел, който журналистите, отразяващи събитие, единодушно избраха за "най-уродливия" експонат на изложението.

Фирмата VLF Automotive бе основана от бившия президент на концерна General Motors Боб Луц и от бизнесмена Жилберто Виляреал, към които по-късно се присъедини и известният датски дизайнер Хенрик Фискер. Първият модел на компанията бе спортния седан Destino, струващ 229 000 долара.

Това всъщност представляваше нова версия на хибридния Fisker Karma, в който бе поставен V8 двигател на Chevrolet Corvette. След това във VLF решиха да направят и всъдеход, чиято премиера се състоя в Детройт. Въпреки участието на успешен дизайнер като Фискер обаче автомобилът бе подложен на сериозни критики.

В основата на всъдехода VLF X-Series е пикапът Chevrolet Colorado, от който са взаимствани и агрегатите. Нова е каросерията, преработени са окачването и салона, но всичко останало е запазено. Под капака е поставен 3,6-литров бензинов V6 с мощност 305 к.с. и 365 Нм, който може да се комбинира както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и с автомат със същия брой предавки.

Още новини от автосалона в Детройт вижте само в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase