Снимка: Toyota
fallback

Това, че BMW и Toyota от години са свързани и активно си сътрудничат в различни направления, отдавна не е тайна. Германците и японците разработват ново спортно купе, което ще се продава и от двете марки. Партньорството им обаче ще засегне и най-популярния автомобил на планетата – Toyota Corolla.

Според иформация на изданието Indianautosblog, BMW ще запоне да произвежда своите компактни 4-цилиндрови двигатели в заводите на Toyota, след което те ще се появят под капака на моделите на японците. Първият от тях ще бъде новото поколение на Corolla, което ще излезе през 2018 г.

Автомобилът ще бъде изграден на новото шаси TNGA, като ще получи 1,5-литров атмосферен двигател, както и хибриден силов агрегат, в чиято основа ще бъде същият мотор. За следващата Corolla са предвидени още новият 1,2-литров турбомотор от кросовъра C-HR, както и провереният от времето атмосферен 2ZR-FAE с обем 1,8 литра и мощност 140 к.с.

Японците обаче искат да засилят позициите на автомобила на световните пазари, като за целта смятат да го оборудват и с по-мощни мотори. И тъй като не разполагат с такива, те ще се обърнат за помощ към BMW.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Vasil

преди 6 години

BMW i Toyota sa nomer edno v sveta

9

Петър янчев

преди 7 години

В България карам 535 производство 2010.В САЩ Х5 със същия мотор 2015.И някой ще ми каже кой е автомобила БМВ .САЩ КЕЙМБРИДЖ

8

duster

преди 7 години

BMW-то e кенеффф, ТОYOTA са на път дастъпят на криво!

fallback