Снимкa: ТагАЗ
fallback

Компанията MPM Motors ще стартира производството на малка серия от модела MPM Motors PS 160. Автомобилът всъщност представлява нереализирания проект за създаване на хечбека ТагАЗ Aquila, който бе представен преди няколко години.

Излизането на ТагАЗ Aquila на пазара ще стане факт, благодарение на бившия шеф на Таганрогския автомобилен завод Михаил Парамонов. След като проектът в Русия пропадна окончателно, той основа собствена компания MPM Motors (абревиатурата на Mikhail Paramonov Manufacturing), която е базирана в преградието на Париж – Кроасен-сюр-Сен.

Според официалния сайт на фирмата, продажбите на купето ще стартират в началото на 2017 г., като началната цена е 12 900 евро. Твърди се, че в основата на автомобила е преработна конструкция на оригиналната Aquila, благодарение на което са свалени 185 кг от теглото на машината.

Моторът си остава същият – произвежданият в Китай агрегат Mitsubishi 4G18S със 106 к.с., който се поставя и на модела BYD F3. Останалите компоненти и агрегати на MPM Motors PS 160 също са взаимствани от китайски модели, но производителят обещава, че производството и екологичните показатели на автомобила ще отговарят на всички европейски стандарти.

Купето ще се предлага само с механична скоростна кутия, като в цената от 12 900 евро не са включени въздушни възглавници и система за стабилизация. Предвижда се от модела да се произвеждат 1000 бройки годишно.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

"Руско купе, китайски части" Не знам дали има по-кофти комбинация. Може би сомалийско купе, бангладешки части.

18

Питам

преди 7 години

То хубаво ЩЕ се произвеждат , ама къде ЩЕ се продават ? Да не стане като тока от Белене ?

17

дръжми

преди 7 години

Единственно китайските коли са с оригинални части на 100%.

fallback