Снимка: Volkswagen
fallback

Германският производител Volkswagen ще покаже предсерийната версия на новия си компактен кросовър по време на автосалона в Женева през март догодина. В основата на модела е концептът VW T-Roc, но на пазара автомобилът може да се появи и под друго име, съобщава Autocar.

Според информацията бъдещият SUV ще започна да се произвежда през следващото лято, като може да се появи под друго име. Сред обсъжданите варианти е Teracor, но част от шефовете на компанията настояват да се запази T-Roc. Концептът бе в стил "тарга", като част от елементите по каросерията се сваляха. Серийната версия обаче ще бъде кросовър с 5 врати, като от Volkswagen са категорични, че дизайнът му ще бъде достатъчно спортен и уникален.

В основата на кросовъра ще бъде модулната платформа MQB, на която са изградени и най-близките му "роднини" - Golf и Tiguan. Новият модел ще бъде по-малък от Tiguan - с 30 см по-къс и с 15 см по-нисък. Същевременно разстоянието между двете оси ще намалее едва с 4 см.

Предполага се, че серийният VW T-Roc ще получи цяла гама нови турбомотори, сред които ще бъде и 1,0-литровият мотор с 3 цилиндъра, развиващ 115 к.с., както и 1,5-литровия двигател със 130 и 150 к.с., който дебютира при обновения Golf. Дизеловите агрегати ще бъдат с обем 1,6 и 2,0 литра. Очаква се и версия GTI, която ще разчита на 2,0-литров мотор с 250 к.с., както и хибридна и електрическа модификации.

Скоростните кутии, между които ще може да избира купувачът, са 6-степенна механична или 7-степенна роботизирана с 2 съединителя. Ще има версии както с предно предаване, така и със задвижване на четирите колела.

Като опции за модела ще се предлага цифров панел Active Info Display и модернизирана мултимедийна система с 9,2-инчов монитор, разпознаваща жестове и гласови команди.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

До 1

преди 7 години

Що ве, брат?. Модела е кръстен на перничаните Перо Терцата и Къро Корсата, за да не го крадат.

1

Анонимен

преди 7 години

Перничани са потресени! Поне името на новия модел да беше WV-Pernik!

fallback