Снимка: Aston Martin
fallback

Компанията Aston Martin сглоби първата бройка от новия си 5,2-литров V12 туин-турбо двигател, който ще се поставя на модела DB11 Vantage. Най-вероятно с този агрегат ще бъдат оборудвани и новите флагмани на марката – голям всъдеход и седанът Lagonda.

Моторът ще бъде поставян на моделите на Aston Martin през следващите 10 години. Той е разработен изцяло във Великобритания и заменя остарелия 6,0-литров V12 AE28, който в последните 13 години бе използван в автомобилите на производителя.

Лично шефът на компанията Анди Палмър се подписа върху първата бройка на агрегата, който ще бъде поставен в първия сериен DB11. Тази машина ще остане в завода на Aston Martin, но не се изключва възможността на по-късен етап да бъде продадена на някой от постоянните клиенти на марката.

Двигателят разполага с мощност от 600 к.с., които са на разположение на водача при 6500 об/мин. Максималният въртящ момент от 700 Нм е достъпен при 1750 об/мин. Агрегатът е бил подложен на жестоки тестове в Бриксворт (Вбр) заедно с мотора, използван от тима на Mercedes-AMG във Формула 1.

Очаква се новият Aston Martin DB11 да се появи на пазара тази есен, като цените на спортния автомобил стартират от 204 900 евро.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Панчо

преди 7 години

Малии, то много бе! Мойта корса е само 60.

fallback