Снимка: G-Power

По принцип М-моделите на BMW разполагат с достатъчно впечатляващи характеристики, но дори това не пречи на ателиетата за тунинг да предлагат доработки за тях. Поредната идва от компанията G-Power, която се е заела с кросовъра X6 M.

Резултатът се нарича G-Power Typhoon и определено изглежда впечатляващо. Каросерията на автомобила е разширена, като самият той е поставен на 23-цолови джанти с гуми размер 315/25 ZR.

Най-важната доработка обаче е на мотора – 4,4-литровия би-турбо V8. В стандартния си вариант той предлага 575 к.с. и 750 Нм, но при този истински тайфун мощността му е съпоставима с тази на някои суперколи – 750 к.с. и 980 Нм.

Промяната е постигната благодарение на модернизираните турбокомпресори, както и на новата спортна изпускателна система. Експертите на G-Power са препрограмирали управляващия електронен модул на двигателя, за да постигнат крайния резултат.

Засега от ателието не разкриват динамичните характеристики на творението си, но според експерти кросовърът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди (4,2 секунди при стандартното BMW X6 M) и ще достига максимална скорост от 300 км/ч.

Още снимки на G-Power Typhoon вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase