Снимка: Nissan
fallback

Nissan се готви да пусне на пазара нова модификация на популярния си модел Qashqai, която ще трябва да се наложи в сегмента на луксозните кросовъри и да се пребори с конкуренти като BMW X1 и Audi Q3.

Замисленият от японците нов модел всъщност ще представлява серийна версия на концептуалния Nissan Qashqai Premium, показан на автосалона в Женева през март. Пред Autocar главният дизайнер на проекта Дарил Скрейвън заяви, че прототипът е бил разработен с идеята по-късно да бъде пуснат в серийно производство и това е на път да стане.

„В момента работим върху адаптацията на материалите в салона, където ще има кожа Nappa и специално лаково покритие. Някои от елементите от концептуалния модел – като златистото покритие и карбона, обаче ще бъдат премахнати”, призна Скрейвън.

Новата версия на Qashqai ще запази увеличеното с 20 мм разстояние между двете оси, както и разширените калници, които придават по-внушителен вид на кросовъра. Броните, главните светлини и стоповете също няма да бъдат променяни.

Очаква се премиум кросовърът на Nissan да се появи в продажба догодина. Освен BMW X1 и Audi Q3 в компанията са набелязали още един потенциален конкурент – все още неизлязлото Volvo XC40.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Ивайло Иванов

преди 7 години

За 10 години 3000000 произведени Кашкая....Какво да ги гони,те не могат да го стигнат.

13

до братчеда с буса

преди 7 години

Изпреварваме те и ще продължаваме да те изпреварваме, заради лошата видимост при бус отпред. Помисли малко преди да мрънкаш.

12

Анонимен

преди 7 години

Не споменавайте Нисан като общо понятие. При всички случаи споменатите германски марки нямат кола като GTR.

fallback