Снимка: Mitsubishi

Данни за фалшифицирани резултати за разхода на гориво бяха открити при още 10 модела на концерна Mitsubishi Motors, в чиято щаб-квартира са извършени обиски от японската полиция. Както съобщава агенция Kyodo, сред тях е и флагманът на марката Pajero.

Проверката е показала, че специалистите на компанията са подменяли реалните данни също така на i-MiEV, RVR, Outlander и още 6 модела. По-ранно нарушения бяха открити при малолитражките на Mitsubishi - eK Wagon и eK Space, както и при произвежданите за Nissan модели - Dayz и Dayz Roox.

Дилърите на японската марка вече преустановиха всички продажби на малолитражките, от които в Япония са пласирани 625 000 бройки.  За подменените данни призна лично президентът на компанията Тецуро Аикава, а в момента се обмисля как да бъдат компенсирани клиентите с такива автомобили.

Министерството на транспорта на Япония даде срок на ръководството на Mitsubishi, което до 27 април трябва да разкрие цялата информация за допуснатите нарушения. До 18 май компанията трябва да провери апаратурата за отчитане на разхода и да съобщи на властите за резултатите от тази проверка.

Припомняме, че измамата бе открита от друг японски автомобилостроител - Nissan. Повече по темата вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase