Снимка: Hennessey

Най-бързият в света роудстър е Venom GT Spyder, похвалиха се от американската компания Hennessey Performance, която тази година празнува своя 25-и рожден ден. 

Откритият суперавтомобил е постигнал скорост от 265,6 мили в час, или 427,4 км/час. Автомобилът е управляван от директора на Ford Performance Racing School Браян Смит.

Постигната скорост реално е по-ниска от обявената в официалните характеристики на Venom GT Spyder, но е напълно достатъчна за поставянето на нов рекорд.

Досегашният най-бърз роудстър в света бе Bugatti Veyron Super Sport Vitesse, който успя да развие 254,04 мили в час (408,8 км/час).

От Hennessey Performance съобщават още, че ще пуснат на пазара три специални версии на автомобила, с които ще отбележат новия рекорд. Името на серията е Venom GT Spyder World Record Edition, като цената на всеки един екземпляр е 1,3 млн. долара.

Двигателят на специалните автомобили ще бъде аналогичен с този при познатия Venom GT Spyder. Това е 7,0-литров V8 агрегат с би-турбо, който развива внушителните 1451 к.с. и 1745 Нм. Моторът работи с 6-степенна ръчна кутия и позволява спринт от място до 60 мили в час за по-малко от 2,4 сек.

Видео от рекордното постижение вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase