Снимка: SIN Cars

Създадената от Росен Даскалов автомобилна компания SIN Cars показа най-новата си суперкола. Автомобилът дебютира на автомобилното изложение в Женева, като представлява щателно преработена версия на показания преди около три години първи SIN R1.

Новият автомобил също носи името SIN R1 и до известна степен прилича на предишните прототипи. Реално обаче представлява напълно нова кола, в която са инвестирани над 5 милиона евро, споделят от SIN Cars.

Една от най-големите новости е карбонът, от който са направени както кокпитът, така и купето на последния SIN R1. Този иновативен материал, използван при най-ексклузивните спортни коли е значително по-здрав и лек от фибростъклото, което бе в основата на първия SIN R1.

Въпросните въглеродни влакна се изработват в завода на SIN Cars в България. Самата компания е базирана в меката на автомобилния спорт - Великобритания, където се правят финалните настройки и сглобяване на автомобила.

Новият SIN R1 може да се похвали с още редица иновации, засягащи спирачките, двигателите и окачването. Впрочем последното е заимствано от Формула 1 и разполага с практична екстра - хидравличната повдигаща система, която увеличава до 40 мм височината на автомобила при шофиране до 60 км/ч - много удобно за неравните улици на града.

Също с идея за повече практичност, автомобилът е снабден с неголям багажник, както и с широк набор от екстри в салона.

Що се отнася до двигателите, компанията на русенеца Росен Даскалов използва върховите агрегати на американската GM, като ги оптимизира допълнително. Моторите са V8 и имат обем 6,2 и 7,0 литра. Мощността варира от 450 до внушителните 660 к.с. И всичко това при обща маса на автомобила от само 1250 кг.

Техническите характеристики също впечатляват. Ускорението 0-100 км/час при върховата версия с 660 к.с. става за само 3,0 секунди. Скорост от 200 км/час се постига за 9,7 сек., като колата продължава да ускорява чак до 300 км/час.

Още снимки и информация може да откриете в AutoMedia.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase