Снимка: AutoMedia.bg

Вероятно най-дългата кола на изложението в Женева се намира на щанда на Bentley. Това е версия на модела Mulsanne, доработена от заводското ателие Mulliner.

Името на автомобила е доста дълго - Bentley Mulsanne Grand Limousine by Mulliner, като напълно отговаря на размерите на машината. Тя е удължена с цял 1 метър спрямо стандартния Mulsanne, като сега общата й дължина й достига впечатляващите 6,75 метра. Увеличена е също така височината - със 79 мм, за да бъде по-удобно на седящите в задната част на лимузината.

Луксозният автомобил е оборудван с първата за марката технология за матиране на стъклата, наречена "интелигентно стъкло". Тя се задейства с натискането на бутон в задната част на салона, предоставяйки уединеност на возещите се.

Сред екстрите на задните седалки присъстват кожени кресла с масаж, вентилация и отопление, охладител за напитки, отделни инфо-развлекателни системи, подвижни масички, система за връзка с водача и много други.

Липсва информация за техническите данни на Bentley Mulsanne Grand Limousine by Mulliner, но от компанията съобщават, че двигателят, трансмисията, окачването и спирачките са оптимизирани, за да отговарят на размерите и характера на автомобила.

Стандартният Mulsanne използва 6,75-литров агрегат с 512 к.с. и 1020 Нм, предоставяйки ускорение от 0-100 км/час за 5,3 сек.

Още снимки на уникалната лимузина вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase