Снимка: Maserati
fallback

Италианската спортна марка Maserati показа първия в историята си сериен кросовър. Неговата премиера ще се състои на автосалона в Женева, а продажбите ще стартират непосредствено след това.

Дизайнът на Maserati Levante е изцяло във фирмения стил на марката, известна със своите седани и купета. Все пак SUV моделът е получил и оригинални детайли, включващи масивни задни калници, внушителна решетка на радиатора и полегата линия на покрива.

Засега производителят нe бърза да разкрива техническите характеристики на модела, като съобщава единствено, че Levante съчетава характерната за колите на марката прецизна управляемост с отлични всъдеходни характеристики. Автомобилът е получил напълно оригинална система за задвижване на четирите колела и пневматично окачване с адаптивни амортисьори.

Според информациите до момента, кросовърът ще получи 3,0-литров бензинов турбо V6 мотор в две версии – с 350 и 430 к.с. Той ще работи в комбинация със специално подготвена 8-степенна механична скоростна кутия. Така Levante ще ускорява от 0 до 100 км/ч съответно за 6,3 и 5,2 секунди, а максималната му скорост ще бъде 243 км/ч при по-слабия вариант и 264 км/ч при по-мощния.

За италианския всъдеход е предвиден и дизелов 3,0-литров V6 с 275 к.с. Той ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,9 секунди, а максималната му скорост ще бъде 230 км/ч. За сравнение дизеловото Porsche Cayenne вдига 100 км/ч от място за 7,3 секунди.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Тъжно

преди 8 години

Абе, в бегети само селяци останали...Малко ви е теглото, още ви трябва...

12

онз

преди 8 години

До ПИЛОТtechnikboersecom/bg/view/-/-/1260315/new-holland-t7270-maserati.htmlуек пример. у левo

11

Анонимен

преди 8 години

Супер. Чакам го от години. Че си купим две.

fallback