Снимка: BMW

Още преди месец се появиха информации, че новият флагман на BMW за първи път в историята си ще се предлага с 4-цилиндров мотор с обем 2,0 литра. Сега от BMW разкриха подробности за най-слабата модификация на 7-Series.

Информацията се появи на сайтовете на компанията в Турция и Китай, където бяха публикувани спецификациите на базовата „седмица”. Тя ще се предлага под имената 730i и 730 Li (удължена версия), което означава, че автомобилът ще бъде достъпен поне на няколко различни световни пазара.

За BMW 730i е предвиден 4-цилиндровият турбо мотор с обем 2,0 литра, който вече се използва за модели като Mini Cooper JCW и новите BMW 225i и 330i. При 7-Series двигателят ще развива 258 к.с. и 400 Нм.

Седанът със задно предаване с този агрегат и 8-степенен автомат ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,2 секунди (6,3 секунди при удължения вариант). А обявеният разход на гориво е около 5,7 л/100 км.

В BMW са намерили още едно приложение на 2,0-литровия мотор. Той ще бъде част от хибриден агрегат с 326 к.с., който ще се поставя на версията 740e. Тя също ще се предлага в удължен вариант, а като опция ще бъде достъпна и система за задвижване на четирите колела. Хибридната 7-Series ще се появи през 2017 г.

Освен това до края на настоящата година ще стартира производството и на най-мощната модификация на седана с V12 мотор, развиващ 600 к.с. Тази версия ще бъде част от линията M Performance, като не е изключено именно тя да бъде и първата крачка към пълноценно BMW M7.

Пълните характеристики на най-слабото BMW 7-Series вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase