Снимка: Renault
fallback

Renault ще изтегли в сервизите си 15 800 бройки от модела Captue след проверка на изпускателната система на автомобилите. Това съобщи министърът на екологията на Франция - Сеголен Руаял, в интервю за радиостанция RTL.

През миналата седмица властите в страната провериха офисите на Renault, като под съмнения бе поставена редовността на двигателите и най-вече тяхното програмно оборудване, което може да намалява нивата на вредни емисии. Подобен софтуер бе открит през миналата година при модели на Volkswagen с дизелови двигатели и предизвика един от най-големите скандали в историята на автомобилостроенето.

Нередности при двигателите на Renault не бяха установени, но се оказа, че има проблеми със системата от филтри на дизеловата модификация на Captur. Тя не работи при високи температури, както и при температури от под минус 17 градуса. Затова ще се наложи тези автомобили да посетят сервизите, като отстраняването на проблема ще отнеме няколко часа.

От Renault обявиха, че сервизната акция всъщност е стартирала още през декември, като засяга единствено модификацията с дизелов мотор с мощност 110 к.с. Производството на тази версия е стартирало през юли миналата година, а проблемът е открит през септември и веднага е отстранен.

Още автомобилни новини четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 8 години

До Само 15000!?Много си зле,много ти разбира кухото канче

10

9

преди 8 години

8 рена съм сменил за 18г. и проблемите с тази марка са като на всички други коли,никога не са ми създавали проблеми сериозни - блокиране на двигатели,пукане на блокове,течове на масла и тн.глупости.Плюят марката тези,които освен германеца и агресивното с 500 коня,друго не признават.Реното е евтина и за парите си много добра кола с евтина поддръжка това е..

9

Само 15000!?

преди 8 години

Че то 90% са за спиране и закриване, т.е. всичко което не се прави от Нисан!

fallback