Снимка: Volkswagen
fallback

Volkswagen разработва напълно нови 1,5-литрови бензинови и дизелови двигатели за бестселъра на марката Golf, съобщи пред изданието Motoring шефът на германския производител Херберт Дийс.

Новите агрегати ще заменят досегашните 1,4-литров TSI и 1,6-литров TDI. Те ще дебютират при следващото поколение на модела, което трябва да бъде представено в край на 2017 г. До края на тази година пък Volkswagen ще проведе фейслифт на сегашната генерация на автомобила.

Бензиновият 1,5-литров мотор ще бъде директен приемник на сегашния 1,4-литров TSI. Двигателят ще получи нов турбокомпресор, система за директно впръскване на горивото и функция за деактивация на част от цилиндрите при по-ниски натоварвания.

"Като цяло новите 1,5-литрови мотори представляват еволюция на досегашните агрегати, а не ново поколение двигатели”, коментира Дийс.

Новите мотори ще бъдат не само по-евтини като производство, но и по-леки и икономични от настоящите. Volkswagen се готви да ги предложи в няколко варианта на мощност, като ще ги поставя и на компактните модели на Audi, Seat и Skoda.

Още автомобилни новини четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

потресен от ВАГ

преди 8 години

До чудя сеНа кои места видя места вместо "я" "е"?Кажи думата, за да не се окаже, че пак шопския диалект е най-правилния диалект, но нямащ нищо общо с българския книжовен език!

9

ааааа

преди 8 години

подържаш мерцедес караш друс дрс люлка и пуф пуф димчо с хак хак софтоерчо

8

чудя се

преди 8 години

До потресен от ВАГзащо провинциалистите казвате на места вместо "я" "е"?

fallback