Серийният Q60 Coupe. Снимка: Infiniti
fallback

Атрактивната концепция Infiniti Q60 Coupe, която видяхме миналата година в Женева, е вече сериен модел. Премиерата се състоя на стартиращото днес изложение в Детройт, САЩ.

Луксозното спортно купе залага на познатия динамичен дизайн на марката Infiniti, като впечатление правят раздвижените задни колонки, които напомнят на тези при седана Q50. Всъщност Q60 Coupe е базиран именно на Q50, като представлява негова версия с две врати.

Японският модел, спряган за конкурент на купета като BMW 4-Series, Audi A5, Lexus RC и Mercedes-Benz C-Class, може да се похвали с водещ в сегмента коефициент на челно съпротивление - едва 0.28. Това е постигнато чрез редица аеродинамични елементи по купето, както и чрез активна радиаторна решетка, чиито ламели се отварят и затварят автоматично в зависимост от необходимото охлаждане.

Премиера с модела прави новия 3,0-литров V6 двигател с би-турбо. Той е от семейството VR и се предлага в две модификации. Първата развива 305 к.с. и 400 Нм, като изразходва средно по около 10 л./100 км, сочи информацията. При втората показателите достигат 405 к.с. и 475 Нм, а средният разход е около 10,7 л/100 км.

За Infiniti Q60 Coupe ще бъде наличен и по-малък бензинов мотор. Той е познат от редица модели на японската марка, като има обем от 2,0 литра и развива 211 к.с. В Европа най-вероятно ще бъде наличен и дизелов агрегат с обем 2,0 литра, както и хибриден двигател, познат от Q50.

Всички мотори ще се предлагат със 7-степенна автоматична трансмисия, която задвижва задните колела. Налична е и система 4х4.

Сред иновациите при Infiniti Q60 Coupe е кормилната система без механична връзка между волана и колелата. Нейното първо поколение се появи при седана Q50, а сега виждаме второто й поколение. Технологията предоставя още по-директно управление, като има няколко режима на работа - Standard, Snow, Eco, Sport, Sport+ и Customize (индивидуален), съобщават от японската компания.

В стандартното оборудване на купето присъства също така електронното окачване Dynamic Digital Suspension, което според информацията предоставя на Q60 Coupe водещи в сегмента комфорт и стабилност.

Водещ в класа обещава да бъде и комфортът в кабината, като от Infiniti подчертават, че инженерите са отделили специално внимание на този показател. Джантите и амортисьорите са конструирани с цел минимални шум и вибрации, като е използвана и активна система за намаляване на шума в кабината.

Допълнителни подробности липсват, но става ясно, че моделът разполага с богато стандартно оборудване. Сред опциите пък присъства системата на Bose с 13 говорителя, която прави своя дебют именно на борда на Q60 Coupe.

Продажбите на Infiniti Q60 Coupe ще стартират по-късно тази година. Европейската премиера ще се състои в Женева през март.

Още снимки на Infiniti Q60 Coupe вижте в Automedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Дали ни мислят за гл

преди 8 години

Дали ни мислят за *** ??? Сигурно тези 11л. / 100км. са на празен ход. Моята кола е 120 к.с. и когато карам с 110-120 по малко от 7л./100 км неми дава осен ако не съм по надолнище... хахахааааТази е с 400 к.с. и сега какво 11л /100 км!!! Ами ще излезе че е по икономична от една Лада. Хайде моля ви се не ни вземайте за мезе.....

2

Анонимен

преди 8 години

11/100 при 90 км/ч - хахаха

1

Ауто билд за 2 лева

преди 8 години

Електрониката, измерваща разхода на гориво сигурно е подобна на тази, мереща вредните емисии на WV. 400 коня с 11/100...(:=???!!!...БЕНЗИН? Може би се мери по инерция под наклон на пътя? После оле...мале.Вече няма мяра на пазара...

fallback