Снимка: Twitter

Властите в два от най-престижните района на Лондон – Челси и Кесингтън, издадоха специално разпореждане за правилата на поведение на обществени места, според което собствениците на мощни автомобили ще бъдат глобявани, ако вдигат много шум, "Daily Mail".

Според новия закон, на водачите е забранено да дават газ на място, да ускоряват рязко, да се състезават по улиците, да натискат клаксоните без причина и да оставят двигателите на колите си включени след паркиране. Въведен е и специален телефон, на който жителите на града могат да изпращат сигнали за нарушение на тези правила.

Телефонът работи 24 часа, като опакването трябва да съдържа номера на автомобила, както и описание на нарушението. Минималната глоба за провинилите се шофьори ще бъде 100 британски паунда, а максималната – 1000 паунда (или около 1500 щатски долара).

Ако нарушителите се окажат чужденци, то властите ще се свържат с посолството на съответната държава с молба да бъде проследено заплащането на глобата. Ако това не стане, ще се търси директен контакт с транспортните ведомства в чуждата държава.

Решението за налагане на глоби е взето след многобройни оплаквания на жители на Челси и Кесингтън, където живеят голям брой богаташи от Близкия Изток. Особено през лятото те вдигат голям шум със своите суперколи и това пречи на гражданите.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase