Снимка: Volkswagen
fallback

Стартиралата в Европа сервизна акция на автомобилите на Volkswagen AG, оборудвани с нередовен софтуер, понижаващ вредните емисии, няма да подмине и България. От представителството на концерна у нас - Porsche BG, обявиха броя на засегнатите машини от марките Volkswagen и Audi, и обясниха как ще се процедира оттук-насетне.

В резултат на вътрешната проверка на Volkswagen AG е установено, че броят на засегнатите автомобили, доставени от Porsche BG, е 3500 леки коли на Volkswagen, 900 бройки лекотоварни автомобили от същата марка, както и 1300 машини от марката Audi.

Всички те са оборудвани с дизеловия двигател EA 189, като от фирмата гарантират, че те са технически безопасни и напълно годни за пътна експлоатация.

"Потвърждаваме отново, че новите автомобили с Еuro-6 дизелови двигатели и тези, които не са с дизелови двигатели тип EA 189, не са засегнати по никакъв начин. Съгласно плана за действие, първоначална стъпка е съответните клиенти да бъдат индивидуално уведомени, че качеството на отделяните отработени газове от автомобила им може да бъде подобрено.

Следващата стъпка от сервизната акция предвижда информиране на клиентите относно техническото решение за подобрение на автомобила им, след което те могат да уговорят час за посещение на сервиза", се казва в съобщението на българския представител на Volkswagen.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 8 години

а шкода?

11

pedro

преди 8 години

Сега трябва да се преразгледа и сертификата Euro-5, който са получили колите и данъчните отстъпки които го съпътстват, т.е. ощетяват бюджета.

10

до 12

преди 8 години

Ще ти кажа от личен опит, че новият Голф 7-цата е много добра кола. Единственият и недостатък е че просто е скъпа и по цена доближава една А-класа на Мерцедес. В Германи двете коли с еднакви екстри са на една и съща цена. В Германия подръжката и на двете коли е еднакво скъпа. Аз предпочитам А-класата, но голфът го имам като фирмен автомобил.

fallback