Снимка: Архив Reuters
fallback

Страните от Европейския съюз са били предупредени преди четири години, че производители на автомобили използват технологии за манипулиране на емисиите, за да фалшифицират измерванията на отделяните вредни газове при дизеловите двигатели, пише британският в. "Дейли телеграф".

Oще по темата

През 2011 г. група учени, представляващи държавите от ЕС, са открили доказателства за използване на устройства за манипулиране на емисиите. Такива технологии, както стана известно миналата седмица, е употребявал автомобилният производител "Фолксваген", което предизвика огромен скандал.

Съвместният изследователски център на Европейската комисия е оповестил установените от него резултати през 2013 г., въпреки че въпросните устройства са били забранени в Европа още през 2007 г.

Изследване, цитирано от вестника, прогнозира, че 97,5 процента от новите дизелови двигатели няма да издържат на повторни тестове във Великобритания.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 8 години

Идеята за ЕС е страхотна, но реализицията е пълна трагедия. ЕС стана най-голямата бюрократична и нищовършеща структура в света. И то безобразно богата! Русия и САЩ са по-добре, защото имат ЕДИН ЛИДЕР. В ЕС имаме 500 вида постове и управляващи, които си чешат езиците и нищо не правят. Бетер Римска империя преди разпадането. Ако искаме силен съюз, ни трябва единна АРМИЯ, единно ПРАВИТЕЛСТВО и единна банкова система и единни съдилища. А това няма как да стане на този ета. Така, че, закривай!

20

Анонимен

преди 8 години

Аз писах вече веднъж, че е виновен, този който дава баницата. Както винаги в ЕС никакви правила не са дефинирани, ниаккви закони не са написани. Всеки производител си тества колите и казва, ние покрихме нормите. Е, ама ша ме извиняаате! Нормално е тогава да има манипулации, след като няма контрол! И после се правят на ощипани и правят гръмки изказвания от рода на това, че нямало да има компромис. Глупости. Хайде сега да си признаят евро мекотелите, кои от тях лобират

19

Анонимен

преди 8 години

Де е сега българския посланик в Германия да им прати едно писмо до немския парламент да поиска да се борят повече с корупцията. По примера на техните посланници в България.

fallback