Снимка: AutoMedia.bg

Компанията Audi представи на автосалона във Франкфурт "напомпаните" версии на седана и комбито S4 от ново поколение, предаде пратеникът на Automedia.bg. Моделът запазва 3,0-литровия си двигател TFSI, но неговата мощност е увеличена от 333 на 354 к.с.

Увеличен е и въртящият момент на агрегата - от 440 на 500 Нм. В комбинация с 8-степенна автоматична трансмисия Tiptronic ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,7 секунди. Максималната скорост при Audi S4 е ограничена на 250 км/ч, а заявеният от производителя раход на гориво е 7,4 л/100 км.

Моделът е оборудван със система за задвижване на четирите колела quattro със самоблокиращ диференциал, който предава до 60% от тягата на задните колела. В зависимост от ситуацията на пътя може системата може да прехвърли до 70% на предната и до 85% на задната ос. Като опция за автомобила се предлага и окачване с електронно-управляеми амортисьори.

Интериорът на S4 се отличава от този на A4 по скосения волан и допълнителните декоративни елементи. По желание на клиента машината може да бъде оборудвана със светодиодни фарове и 18-цолови джанти с гуми 245/40. Като опция се предлагат и 19-цолови джанти.

Продажбите на комбито и седана ще стартират през 2016 г.

Още снимки на Audi S4 четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase