Илюстративна снимка: Volkswagen
fallback

Volkswagen ще разшири моделната си гама с ново семейство бюджетни автомобили. За да бъдат представени по-добре на пазара, тези модели ще се предлагат под напълно нова марка, която ще се появи през 2018 г.

Това съобщи пред германското издание Bild главният изпълнителен директор на Volkswagen Мартин Винтеркорн. Очаква се моделната гама на новия бранд да се състои от седан, хечбек и кросовър. Цените им ще варират между 8000 и 11 000 евро, което е повече от обявените преди време 7000 евро.

Целта на новата марка е да се пребори на пазара с моделите на Dacia. Освен това сред конкурентите се поставят и автомобилите на възродения неотдавна бранд Datsun. На първо време машините ще се продават в Китай, а след това ще поемат към пазарите на Индия, Латинска Америка, Прибалтика, Източна Европа и Африка.

В Западна Европа обаче новата марка няма да се предлага, въпреки че нейните модели ще бъдат изградени на модулната платформа на Volkswagen – MQB. Тя обаче ще бъде преработена, като ще се намали използването на алуминий и високоякостна стомана. Така шасито ще бъде по-евтино, което ще позволи и намаляване на цената на автомобилите.

Още статии за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

М да

преди 8 години

Един познат таксиметров кара "Корса" и до момента е навъртял 700хил. и колата е като нова . Като цяло всички коли са издръжливи стига да ги поддържате, нещо което БГ е доста скъпо удоволствие

4

Мамалигата

преди 8 години

До FF Бегай, бе- на 100 к.км ще грохнат- смееееех...Абе, "щайгар" моята "грохнала" дизелова Дачия е на 385 000 КИЛОМЕТРА и има още мегдан като гледам, айде карай си НЕМСКОТО, дето е "хипер, мега , гига, супер и най-най" и всичко друго е ***, и те така...

3

FF

преди 8 години

До ХА ХА ХА, Ха ха.. човек *** се прегледай... сега покрай летните жеги ,някой преглед на промоция може да уцелиш. Рено било бест... аха ...Тия с дачииките ги чакаме като грохнат има няма за 100к. км ..като стане на кашон после ще се смеем.

fallback