Очаква се дизайнът на новия Defender да бъде вдъхновен от концепцията DC 100. Снимка: Land Rover
Производството на Land Rover Defender ще бъде преместено от Великобритания в Източна Европа, пише "Financial Times". Това ще стане при очакваното през 2016 година следващо поколение на всъдехода, като компанията все още не избрала конкретна държава.

За съжаление още от сега е ясно, че България не е в списъка с възможните локации. Според информацията най-вероятно заводът ще бъде изграден в Полша или Унгария. По-вероятно е да бъде предпочета Унгария и по-конкретно град Дьор. В този район Audi произвежда модела TT, което би позволило на Land Rover да се възползва от вече изградената и работеща мрежа от доставчици.

С преместването на производството индийският собственик на Land Rover - Tata Motors, иска да се възползва от евтината работна ръка и по-този начин да намали разходите за производство.

Колкото до настоящото поколение Defender, то ще продължи да се произвежда и след появата на напълно новата генерация. Само че не в родния си дом - фабриката в Солихъл, Великобритания, а в някои от заводите на Tata Motors в Индия.

Още за следващия Defender вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase