Снимка: Guangzhou Automobile Group
fallback

Сценарият, който преди няколко десетилетия превърна японските автомобили в хит на пазара на САЩ, искат да повторят в близките години редица китайски производители на автомобили. Те планират инвазия на американския пазар, залагайки на високо качество и ниски цени, пише Automotive News.

Една от компаниите с най-големи амбиции е Guangzhou Automobile Group (GAC). Тя вече търси дилъри на своите автомобили, които трябва да дебютират оттатък океана през 2017 година.

Първият модел на китайците, който ще бъде предложен на американците, е кросовърът GS4.

"Уверени сме в успеха този модел. Той е стилен, надежден, икономичен и евтин. Трябва да стане много популярен", заяви пред агенцията Ву Сонг, генерален мениджър на компанията.

Въпросният кросовър ще има с около 30% по-ниска цена от конкурентите, твърдят от GAC. Моделът е позициониран в сегмента на доказаната Toyota RAV4, но това въобще не притеснява китайската компания.

"Нашият кросовър GAC GS4 е по-добър от Toyota RAV4. Той е по-икономичен и по-достъпен", категоричен е Ву Сонг.

Според официалните характеристики моделът има среден разход на гориво от 6,3 л/100 км. А при модела на Toyota потреблението е около 9,0 л/100 км.

Що се отнася до цените, в Китай GS4 има начална цена от 99 000 юана (приблизително 16 245 долара), докато Toyota RAV4 се предлага в САЩ срещу 24 565 долара.

В момента Guangzhou Automobile Group търси дилъри на своята на продукция в САЩ, като предвижда да стартира продажби през 2017 г. Преди това да бъде възможно обаче е необходимо китайските автомобили да бъдат сертифицирани за продажба на този пазар.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 8 години

при заплати от 2000 до 6000 юана . Това си е скъпо за китайците

1

Шофьор

преди 8 години

Ако е псунат 20 бона в България ония другите измислените грейт вол ще фалират...

fallback