Снимкa: Ройтерс
fallback

Тежка катастрофа между Ferrari и Lamborghini сътвориха двама млади китайци, съобщава Ройтерс. Шофьорите на възраст 20 и 21 години съответно, за които се твърди, че са безработни, са получили само леки травми.

Инцидентът се случил в тунел в Пекин след състезание между Lamborghini Gallardo LP570 4 Superleggera и Ferrari 458 Spider. Информацията за това как точно се е случила катастрофата липсва. Посочва се единствено, че двете коли са се движили с много висока скорост.

Предполага се, че спортните автомобили са пътували към премиерата на филма Бързи и Яростни, която се състояла само няколко часа по-късно в близко кино.

От информацията става ясно, че шофьорът на зелената спортна кола е на 21 години от Пекин. Зад волана на червеното Ferrari е бил 20-годишен мъж от Чанчун. И двамата са безработни, което провокира множество коментари в социалните мрежи. Един от тях гласи: "Явно комунизмът е толкова хубаво нещо, че дори безработните могат да си позволяват да карат суперколи".

В Китай Lamborghini Gallardo LP570 4 Superleggera струва около 800 000 долара, докато цената на Ferrari 458 Spider е около 500 000 долара.

Инцидентът провокира и вълна на недоволство срещу гонките с автомобили в града, които според информацията са обичайно явление.

Всички снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 9 години

И двамата са безработни, което провокира множество коментари в социалните мрежи. Един от тях гласи: "Явно комунизмът е толкова хубаво нещо, че дори безработните могат да си позволяват да карат суперколи".Радвам се, че има китайци които критикуват комунизма. Така е редно, така трябва.

7

Ангел

преди 9 години

Е безработни били.Тез в социалните мрежи са много плиткоумни.Да не са ги купели те тези коли.Да са живи и здрави мама и тате.

6

Анонимен

преди 9 години

До 4кога си бил в Китай да видиш, че работят за по няколко долара на седмица. Бил съм в различни градове на Китай поне 20 пъти и мога да кажа, че са светлинни години пред нас и ние не се очертава в близките 100 години да се доближим до тяхната инфраструктура, битови условия и стандарт на живот

fallback