Панайотис Коломвос, търговски мениджър на SEAT България. Снимка: Automedia.bg
fallback

Най-новият модел на Seat е вече официално в България. Премиерата на Leon X-Perience се състоя на специално събитие в софийския шоурум на испанската марка.

Първият модел с висока проходимост на Seat, както беше анонсиран по време на представянето Leon X-Perience, се появи за първи път пред публика по време на автосалона в Париж миналата есен. Моделът вече е наличен на нашия пазар, като до средата на април ще се предлага на промоционални цени, започващи от 44 542 лв. с ДДС.

Срещу тази сума компанията предлага най-слабия мотор - 1.6 TDI със 110 к.с., който обаче е дизелов и разполага със система за задвижване на четирите колела. Новият Leon X-Perience може да бъде оборудван с още един дизелов мотор - 2.0 TDI със 184 к.с., както и с един бензинов. Той има обем от 1,8 литра и генерира 180 к.с.

Според официалните данни по-слабата дизелова модификация има средно потребление на гориво от 4,7 л/100 км. Дизелът със 184 к.с. изразходва с 0,2 литра повече, а средният разход на бензиновия модел е 6,5 л/100 км.

В Seat възлагат огромни надежди на новия проходим автомобил. Той е най-новата версия на последното поколение на модела Leon, който е основен виновник за измъкването на испанската марка от кризата. В продължение на няколко години Seat работеше на загуба, а продажбите спадаха. След излизането на Leon, който използва базата на последния VW Golf, марката буквално възкръсна, записвайки две последователни години на увеличаващи се продажби. През 2014 година реализациите на Leon скочиха с цели 50%, като заслуга затова имат и новите модификации на модела, сред които ST, Cupra, ST Cupra и най-новия X-Perience.

"Leon е толкова успешен, че за първи път в историята на Seat изпревари по продажби бестселъра Ibiza", съобщиха при премиерата от българското представителство на марката.

След Leon X-Perience испанската марка ще пусне на пазара още един 4х4 автомобил. Той ще бъде кросовър, като премиерата му трябва да се състои догодина.

Още снимки на Leon X-Perience вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 9 години

Seat ot mnogo vreme veche ne e ispanska marka a nemska

fallback