Tesla Model S. Снимка: Ройтерс

Софтуерен ъпдейт за електрическия автомобил Tesla Model S ще пусне тази седмица американския производител. Това съобщи в своя Twitter профил изпълнителният директор на Tesla Motors Елон Мъск.

Първоначално се очакваше, че оптимизацията е предвидена единствено за флагмана на марката Model S P85D, но от съобщението става ясно, че тя ще обхване всички модификации на единствения към момента автомобил на Tesla.

Мъск потвърди, че ъпдейтът ще предостави на Model S както по-добра динамика, така и по-дълъг пробег на електроенергия.

Любопитното е, че оптимизацията ще се извършва чрез интернет, също като при смартфоните, и на собствениците на електромобили на марката няма да им се налага да посещават сервиз.

Последната такава оптимизация предостави на Model S базиран на радар круиз контрол, система за предупреждение и избягване на сблъсък, автоматични дълги светлини и др.

Към момента няма конкретни данни за новия ъпдейт, като Елон Мъск споделя единствено, че ускорението 0-100 км/час на модела P85D ще бъде намалено с 0,1 сек.

Припомняме, че стандартната версия на Tesla Model S може да измине около 335 км с напълно заредени батерии. Автономията при версията с батерии с капацитет 85 кВтч е 426 км, а снабденият с два електромотора 85D може да измине над 430 км. Флагманът P85D, при който е акцентирано върху динамиката, има автономия от 407 км. С настоящия си софтуер този модел ускорява от 0 до 60 мили в час (96 км/час) за 3,2 сек.

Още за Tesla Model S четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase