Снимка: AutoMedia.bg
fallback

Компанията Seat представи на автосалона в Женева прототип на своя първи кросовър – 20V20. Индексът V означава „veinte-veinte“ (от 20 до 20 на испански), а самото 2020 е препратка към година, в която испанците трябва да реализират новия си моделен план.

Повечето елементи от дизайна на 20V20 ще бъдат за бъдещите модели на Seat. Испанците обръщат особено внимание на спортния силует на автомобила, както и на яркия оранжев цвят на каросерията. Според представител на марката, той трябва да предизвиква асоциации със "сутрешното барселонско слънце".

Всъдеходът е построен на модулната платформа MQB, като габаритите му са дължина от 4659 мм и междуосие от 2791 мм. Клирънсът на модела е 228 мм, а обемът на багажника – 600 литра. От Seat определят машината като 5-местна, като гарантират, че за возещите се в нея е осигурен достатъчен комфорт.

Засега не се съобщава какъв двигател е поставен под капака на кросовъра, но от Seat твърдят, че за модела се предвиждат турбомотори от семейството TSI, двигатели TDI и хибридни агрегати с мощност до 300 к.с. Те ще могат да се съчетават с роботизирана скоростна кутия DSG, както и със система за задвижване на четирите колела.

Основните елементи на интериора са големите цветни екрани на приборния и на предния панел. Очаква се в базовото оборудване на серийната версия да бъдат вкючени и голям брой електронни спомагателни системи. Какви ще са те и колко ще струва машината ще се разбере през 2016 г., когато тя ще се появи на пазара.

Още снимки и новини от автосалона в Женева вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

WTF

преди 9 години

Хаха , ще го подготвят за 2020 година , че какво ще го изкусуряват толкова време като си е "Ауди" с емблема на"Сеат" , както всичките им модели от миналата година . Дизайнерите им единственото, което правят е да сменят четирите ○○○○ с S

1

Алекс

преди 9 години

От Сеат правят доста добри модели, като дизайн в последно време, дано изненадат с някоя яка спортна количка !

fallback